Újra a Petőfi Sándor utcában jár a 15-ös busz

Örömmel tájékoztatjuk a belvárosi lakosokat és az V. kerületben közlekedőket, hogy  Ismét a Petőfi Sándor utcában jár a 15-ös busz. A Ferenciek tere és a Petőfi Sándor utca  átépítése miatt a busz útvonalát még 2012 decemberében módosították. Mivel az átalakítási munkálatok befejeződtek, a Deák teret a Kálvin téri megálló után mostantól újra a Ferenciek tere és a Szervita tér megállókon keresztül éri el a járat.

Január végétől  teljes hosszában járható a  Petőfi Sándor utca,  így újra a régi útvonalon közlekedhet a 15-ös busz.  Az új forgalmi rendnek és az átalakításoknak köszönhetően egyszerűsödik a környéken a forgalom,  mivel  az átmenő autók  teljesen elkerülik  a Belvárost.

A  15-ös, a 115-ös és a 133-as járatokat  még 2013-ban vonták össze,  amelynek eredményeként az “új” 15-ös busz a Boráros tértől az Árpád hídi metrómegállóig közlekedik. A 15-ös járat útvonalát 2012 decemberében módosították, akkor a Kálvin téri megálló után az Astorián keresztül közelítette meg a Deák teret. Mától azonban helyreállt a rend: a már teljes hosszában járható Petőfi Sándor utcán megy végig a 15-ös busz.

A 2012 novembere és 2014 márciusa között lezajlott  „Belváros Új Főutcájának kiépítése II. ütem”  projekt összköltsége több mint 3,6  milliárd Ft, amely  az  Európai Unió és a Magyar Állam pénzügyi támogatásával valósult meg.

PDF Letöltése