Meghívó a „Belváros Új Főutcájának Kiépítése – II. ütem – Ferenciek tere és környéke rehabilitációja projekt” ünnepélyes projektátadó rendezvényére

Kedves Belvárosi Polgár!

Felújítottuk Belváros emblematikus főterét: a Ferenciek terét és környékét, valamint a Március 15. teret. Az első szó a köszöneté, hiszen az Önök türelme nélkül ez a beruházás nem jöhetett volna létre. Belváros Önkormányzata „A Jövő Városa” fejlesztési tervével évek óta arra törekszik, hogy egy élhetőbb Belvárost alakítson ki, maximálisan szem előtt tartva a belvárosiak érdekeit.

A felújítás során több mint 35 ezer négyzetméternyi terület újult meg európai uniós forrásból. Rengeteg újítással találkozhatunk, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat. Ilyen újítás a Ferenciek tere aluljáróban a mozgáskorlátozottakat is kiszolgáló lift, a Március 15. téren kialakított, Erzsébet hídi le- és felhajtó. Az Y aluljáró megszűntetésével és két új zebra létesítésével egységes lett a tér, és nem utolsó sorban összekötöttük Belváros főutcájának eddig széttagolt részeit. A lakosság friss levegőhöz is jutott, hiszen az átmenő forgalom csillapodott és egy sokkal csendesebb, zöldebb környezetben élhetünk.

Belváros megújítása közös siker, ünnepeljük meg együtt!

Találkozzunk a Ferenciek terén a átadó rendezvényen és az azt megelőző hálaadó szentmisén, a Belvárosi Ferences Templomban.

Az ünnepélyes átadó után a Honvéd Együttes néptáncbemutatója, utcaművészek interaktív játszóháza és számos zenés program, apró meglepetések várnak minden kedves érdeklődőt a Ferenciek terén és közvetlen környékén.

Hálaadó szentmise: 2014. március 14. (péntek), 14 óra, Belvárosi Ferences Templom

Projekt átadó ünnepség: 2014. március 14. (péntek), 15 óra, Nereidák kútja

Szeretettel várjuk Önt és családját, hogy közösen ünnepeljük Belváros megújulásának újabb fejezetét!

 

Rogán Antal
polgármester

PDF Letöltése