2013. október 7-én reggel 8:00 órától életbe lép az ideiglenes forgalmi rend II. fázisa

2013. szeptember 18-ától az Irányi utcában – kapcsolódóan a Március 15. tér és a Ferenciek tere felújításához – új forgalmi rendet vezetünk be az utca átépítése miatt.

Az Irányi utcában zajló munkák olyan fázisba érkeztek, hogy a kivitelezés csak az utca egyes szakaszainak teljes lezárása mellett folytatódhat. Emiatt az utca Váci utca és Károlyi utca közötti szakasza 2013. szeptember 18-ától, két ütemben zárjuk le.

Az első ütemben a Váci utca és a Veres Pálné utca közötti szakasz, a második ütemben a Veres Pálné utca és a Károlyi utca közötti szakasz lesz lezárva, az egyes ütemek várhatóan három hétig, a teljes munka így hat hétig tart.

Mindkét ütem idején ideiglenesen megszűnik a Belgrád rakpart és az Erzsébet híd közötti közlekedési kapcsolat. A Molnár utcában bevezetjük a végleges állapotban is megmaradó új forgalmi rendet, amely szerint az Irányi utca Belgrád rakpart és Molnár utca közötti szakaszának kétirányúsítását követően a Molnár utcából ki lehet hajtani a Belgrád rakpartra, ahol mind észak felé, a Jane Haining rakpartra, mind dél felé, a Fővám tér irányában tovább lehet majd haladni.

A munkavégzés első ütemében, a Váci utca és a Veres Pálné utca közötti szakasz lezárása idején az Irányi utca a Belgrád rakpart felől zsákutca lesz, és oda csak az építési forgalom hajthat be. A Veres Pálné utca a lezárás miatt az Irányi utcán át nem lesz elérhető, ezért Szerb utca és Irányi utca közötti szakaszának forgalmi iránya megfordul, a Szerb utcán át lesz megközelíthető és az Irányi utca – Reáltanoda utca – Szép utca útvonalon lehet elhagyni.

A második ütemben, a Veres Pálné utca és a Károlyi utca közötti szakasz lezárása idején az Irányi utca Molnár utca és Veres Pálné utca közötti szakasza ismét a Veres Pálné utca irányában lesz egyirányú, a Veres Pálné utca Irányi utca és Szerb utca közötti szakaszának forgalmi iránya visszaáll eredeti állapotára, így az ismét az Irányi utca felől lesz elérhető. A Cukor utca ebben az időszakban csak a Papnövelde utca felől megközelíthető, ezért forgalmi iránya megváltozik, az Irányi utca felé lesz egyirányú.

A Városház utca a munkavégzés idején nem érhető el Buda felől érkezve a megszokott útvonalon. Javasoljuk, hogy a Városház utca felé tartók az Irányi utca használata helyett az Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Magyar utca – Reáltanoda utca – Szép utca útvonalat vegyék igénybe. A Szép utcából balra a Kossuth Lajos utcára, majd onnan jobbra fordulva érhető el a Városház utca.

A projekt részletei erre a linkre kattintva megismerhetőek.